Scarlet Knight – mindre kända fakta

februari 16, 2016 14:04 by Admin
Jag vill inte sluta skriva om Scarlet Knight – denna gigant på svensk travscen, men det här blir sista inlägget, det lovar jag. Men man måste samtidigt ge sådana här unika hästar det utrymme som de är förtjänta av. Jag tänkte här komma med lite fakta som kanske inte alla känner till, men som jag tycker man bör ta upp –framför allt i en sådan här blogg. Det jag redan sagt är ju att Stefan Melander tränade hästen under hela dess karriär. Det mindre vet är att hästen gjorde hela 80 starter, och av dessa vann 44 lopp, kom tvåa i nio lopp, och sexa i sex lopp. Dess segerprocent är alltså finfina 55 procent, och platsprocenten 74 procent. Tittar man på prispengar så ser man att hästen har dragit in nästan 18 miljoner kronor –eller 17 860 263 kronor för att vara exakt. Scarlett Knight var en varmblodig travare som föddes upp av Richard Heffering i Connecticut i USA. Dess snabbaste lopp var på tiden 10,0ak, vilket måste ses som riktigt bra, och som skvallrar om den kapacitet Scarlet Knight hade när han var som bäst. Jag kan bara avrunda detta med att jag ännu känner saknad av Scarlet.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar:
Kategorier:
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | RSS
Kommentarer är stängt